Terugblik: Wielertoertocht 2019

   
Het is intussen een serieuze Simonis Verf traditie geworden, na de bouwvak met een grote groep klanten de Simonis Verf Wielertoertocht fietsen! Op zaterdag 7 september mochten we weer, een gezellige dag met zo'n 140 wielrenners.

Dit jaar hadden we een primeur! Voor het eerst in 5 toertochten, hadden we te maken met mindere weervoorspellingen. Voor de organisatie natuurlijk even spannend of alle deelnemers nog wel zo enthousiast zouden zijn als voorgaande jaren, maar dit bleek onnodig! 'Gewoon' een minimaal even grote opkomst als andere jaren! Geweldig!


Na een kort welkomstwoord van onze verkoopdirecteur Hans Eggelmeijer en een duidelijke route-instructie stond de eerste groep om half 12 aan de start. Uiteraard was er dit jaar weer een prachtige nieuwe route uitgepijld. Vanuit Simonis Verf Sliedrecht door het prachtige landschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden richting Vianen. Vervolgens langs de rivier de Lek via Lexmond, Ameide tot aan Groot-Ammers. Waar de 100km route zelfs nog helemaal door ging tot aan Alblasserdam, sloegen de 75km-ers hier af weer terug richting de vestiging.

Ook dit jaar hebben we weer geld ingezameld voor het goede doel; Stichting ALS! Prachtig om met zo'n grote groep sportieve mensen mee te helpen in de strijd tegen ALS! Samen met alle deelnemers van de wielertoertocht hebben we het mooie bedrag opgehaald van € 3000,- !! Alle donateurs, hartelijk bedankt!
 

Na 40 kilometer kwamen de fietsers aan bij het rustpunt in de buurt van Lexmond. Hier mochten we het clubhuis gebruiken van de Lexmondse zeilvereniging. Ideaal, want hierdoor konden we even warm en droog rusten. De vereniging had zelfs de koffie voor ons klaarstaan toen we hier aankwamen! 

Helaas hadden we dit jaar weer te maken van een valpartij. Door de natte weersomstandigheden werd de weg op sommige plaatsen spekglad waardoor in één van de groepen een valpartij heeft plaatsgevonden. Gelukkig waren onze vrijwilligers van de EHBO en de bezemwagen snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Alle betrokkenen zijn er zonder al te veel schade vanaf gekomen.


Zoals elk jaar worden de renners bij terugkomst beloont met een lekkere barbecue en drankjes! Gelukkig biedt Simonis Verf Sliedrecht ook de mogelijkheid om met de gehele groep binnen te verblijven. Zo bleef het overgrote deel na de ronde nog lekker napraten over de tocht onder het genot van een lekker biertje en een hamburger!

Ondanks, dit keer wat mindere weersomstandigheden, hebben we er met z'n allen weer een prachtige dag van gemaakt! Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

Wilt u de routes nog eens fietsen? U kunt ze via onderstaande links nog vinden:
Hier kunt u de foto's nog eens terugkijken van de Wielertoertocht:

Wielertoertocht 2019 - Groepen
Andere foto's
  
Realisatie: Interforce