De column van Bob!

       De thermometer laat het intussen steeds meer zien, het buitenseizoen gaat weer beginnen! Allemaal vol gas de steiger op en meters maken! Maar… LET OP!
 
 

Nieuwe regelgeving 2018

Per 1 januari 2018 heeft de overheid belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving rondom de opbouw van rolsteigers. Daarbij hebben ze ook aangekondigd dat ze streng gaan controleren of alle regels correct worden nageleefd!

Waar wordt precies op gecontroleerd?

Er wordt vooral gekeken of de steigers op de juiste manier worden opgebouwd en afgebroken. Maar wordt direct gecheckt of er correct gebruik gemaakt wordt van voldoende schoren, leuningen, kantplanken, vloeren, maar ook de afstand tot de gevel, is het steiger gekeurd enzovoort. Met andere woorden: is de steiger wel veilig?!
 

Wat zijn de consequenties?

En ALSJEBLIEFT, denk nou niet “ik ben maar een klein bedrijfje en werk voor mezelf, daar hou ik me allemaal niet mee bezig..” Want OOK voor jou gelden deze regels. Worden de richtlijnen niet of onjuist nageleefd? Verrassing: Boete die op kunnen lopen van € 4500,- tot, bij meerdere overtredingen, naar 27.000 eurootjes..

Een ander bijkomend probleem: stel uw (evt. gehuurde) steiger staat niet geheel correct opgesteld of is bijvoorbeeld niet gekeurd. Als je op dat moment, laten we zeggen een klein onschuldig ongelukje… je bent NIET verzekerd en je wordt achteraf alsnog beboet!
 

Mijn advies

Laat u ‘effe’ informeren door middel van één van de vele gelegenheden die wij bij Simonis Verf bieden met medewerking van de fabrikant. Of kom gewoon even langs bij een van onze vestigingen, onze mensen kunnen je alvast wat vertellen en zo nodig, maken we een afspraak met Wienese of Altrex erbij.
 

Een fijn maar vooral veilig en boetevrij buitenseizoen gewenst!


 Agenda

Evenement: Datum:
   
Tosti Tuesday
Rotterdam-Noordwest
19 januari
 
   
   
Klik hier voor
de trainings-agenda
 
 

Afdeling Techniek

Met onze unieke formule gaan we verder waar andere stoppen. Middels onze eigen werkplaats voeren wij o.a. reparaties, onderhoud en keuringen uit.

Klik hier voor meer informatie!  

Realisatie: Interforce